Osteopathie
Specialisatie

Osteopathie

Osteopathie is een vorm van manuele geneeskunde. Dat wil zeggen dat een osteopaat bij de behandeling alleen zijn handen gebruikt. Een osteopaat maakt in feite los wat vast zit. Dit doet hij door zachtjes op het lichaam te duwen en te trekken. Lichamelijke structuren zoals gewrichten, spieren en organen, die in hun beweeglijkheid verstoord zijn, worden op deze manier soepel gemaakt. Apparaten of medicijnen komen er niet aan te pas. De behandeling stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen van gewrichten en weefsels in het algemeen. Een goede beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Bij 30% tot 50% van de patiënten die de huisarts met lichamelijke klachten bezoekt wordt geen onderliggende ziekte als oorzaak gevonden.

Wat kan het programma voor jou betekenen?

Een osteopaat weet welke weefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vaak vinden, waar andere behandelaars die niet vonden: soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.

Osteopaten gaan ervan uit dat bewegingsverlies van onder andere botten, organen en delen van de schedel een aandeel kan hebben in het ontstaan van lichamelijke klachten. Bewegingsverlies kan ontstaan na onder andere een val, operatie, bevalling, langdurige emotionele stress of infectie.

Osteopathie is een veilige behandelmethode, die gebaseerd is op principes uit anatomie, fysiologie, embryologie en neurologie. De osteopaat behandelt ook kinderen, baby’s en zwangere vrouwen. Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Een osteopaat weet vaak een oorzaak en oplossing te vinden voor medisch onverklaarbare klachten. Als het nodig is, verwijst een osteopaat door.

Osteopathie de Gussem

osteopathie

Starten met osteopathie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.