Specialisaties

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat en behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.
— Lees meer

Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. De therapie bestaat uit een combinatie van verschillende behandelmogelijkheden.
— Lees meer

Shockwave therapie

Heb je last van een ontsteking, peesblessure of schouderklachten? Dan kunnen we de genezing hiervan versnellen met Shockwave therapie. Shockwave therapie stimuleert de genezende eigenschappen van ons lichaam door schokgolfimpulsen.
— Lees meer

Cardio Vasculair Risico Management

Onder begeleiding van een fysiotherapeut en met de vereiste deskundigheid op het gebied van hart- en vaataandoeningen, werk je aan de opbouw van je lichamelijke conditie en het herwinnen van het vertrouwen in je eigen lichaam.
— Lees meer

Knie- & schouderrevalidatie

Knie- en schouderrevalidatie omvat de behandeling van klachten en blessures of revalidatie na een operatie aan de knie of schouder. Samen met de fysiotherapeut werk je aan jouw herstel d.m.v. een plan van verschillende oefeningen.
— Lees meer

Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodemtherapie is een verbijzondering binnen de fysiotherapie. Bij deze therapie leer je de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Omdat je spieren zelf niet kunt zien is het moeilijk ze zelf te trainen.
— Lees meer

COPD

Onder begeleiding van een fysiotherapeut, met de vereiste deskundigheid op het gebied van COPD, werk je aan de opbouw van jouw lichamelijke conditie en het herwinnen van het vertrouwen in je eigen lichaam.
— Lees meer

Oncologische fysiotherapie

Na medische behandelingen zoals een operatie, chemotherapie, radiotherapie of hormoontherapie is een gerichte therapie belangrijk. De fysiotherapeut helpt je d.m.v. een persoonlijke en gerichte aanpak.
— Lees meer

Looptraining

Bij looptherapie  stopt de patiënt op het moment dat hij pijn krijgt bij het lopen niet, maar loopt juist door. Door dit te herhalen, traint de patiënt het lichaam om via kleinere aders voldoende zuurstofrijk bloed naar de benen te pompen.
— Lees meer

Handtherapie

Door middel van handtherapie wordt het behandelen van functiestoornissen van pezen, spieren, banden, botten, gewrichten, zenuwen en de huid centraal gesteld. We streven naar een efficiënte aanpak, waarbij motivatie cruciaal is.
— Lees meer

Medical taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape wordt gebruikt om spieren te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken en ondersteunt daarbij andere behandelingen.
— Lees meer

Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeskunde. Een osteopaat maakt in feite los wat vast zit en gebruikt daarbij alleen de handen. Dit doet hij door zachtjes op het lichaam te duwen en te trekken. Osteopathie is een veilige behandelmethode.
— Lees meer