Knie-en schouderthrapie
Specialisatie

Knie- en schouderrevalidatie

Knierevalidatie

Kniebanden verrekt of andere knieklachten? Knieën zijn erg gevoelig voor blessures en er bestaan verschillende soorten beschadigingen. De meest voorkomende blessure is een meniscusscheur of gescheurde (voorste) kruisband. Het beloop van een knieklacht kan per klacht heel erg verschillen. Van enkele weken tot soms tussen 9 en 12 maanden bij een kruisband scheur. Soms is een reconstructie van de kruisband de beste oplossing.

Samen met de fysiotherapeut werk je aan jouw herstel d.m.v. een plan met verschillende oefeningen om de knie te ontzien en omliggende spieren te versterken.

Schouderrevalidatie

Bij schouderklachten ervaar je pijn rond het schoudergewricht in rust of bij bewegen van de bovenarm. Soms straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de nek, de bovenarm, ellenboog of vingers. De klachten kunnen dagelijkse bezigheden, werkzaamheden en sportbeoefening belemmeren. Ook ‘s nachts kan de pijn erg hinderlijk zijn.

Schouderrevalidatie omvat de behandeling van klachten en blessures aan de schoudergordel of revalidatie na een operatie aan de schouder. De aanpak is meestal actief gericht. Rekening houdend met een specifieke activiteitenniveau wordt er getraind om jouw schouder zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Voor de een is normaal functioneren in het algemeen dagelijks bewegen het einddoel, voor de ander terugkeer in de (top)sport.

Knie-en schouderthrapie

Starten met het programma voor Knie- en schouderrevalidatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op.