Cardio Vasculair Risico Management
Specialisatie

Cardio Vasculair Risico Management

Het programma ‘CVRM’ (Cardio Vasculair Risico Management) biedt op een verantwoorde wijze begeleiding naar een optimale conditie en het hervinden van mogelijkheden en grenzen.

Wat kan het programma voor jou betekenen?

Onder begeleiding van een fysiotherapeut en met de vereiste deskundigheid op het gebied van hart- en vaataandoeningen, werk je aan de opbouw van lichamelijke conditie en het herwinnen van het vertrouwen in jouw eigen lichaam.

Bewegen is prettig en gezond

Het programma is niet alleen gericht op het verbeteren van het fysiek uithoudingsvermogen of het vergroten van kracht en mobiliteit, maar ook gericht op jou in samenhang met je omgeving. Daarom bieden we een individueel begeleidingsplan, waarin jouw specifieke hulpvraag een centrale plaats inneemt. Het beweegprogramma bestaat uit verantwoorde conditie- en krachttraining, aangevuld met mobiliteitsoefeningen. Ook bestaat er de mogelijkheid voor extra voorlichting of extra begeleiding bij het verminderen van de bewegingsangst. Gedragsverandering in relatie tot bewegen en functioneren speelt een belangrijke rol in het programma.

De doelen:

  • Zorgen voor een betere zelfredzaamheid in het dagelijks leven en werksituatie;
  • Meer ziekte-inzicht verkrijgen en zelfvertrouwen creëren;
  • Het verkennen van mogelijkheden en grenzen en plezier in bewegen verkrijgen;
  • Het vergroten van het lokale en algehele uithoudingsvermogen, met name gericht op het herstel van dagelijkse activiteiten;
  • Het verlagen van de gezondheidsrisicofactoren;
  • Het vinden van passende fysieke activiteiten waarmee je, ook na afloop van het programma, aan jouw conditie kunt blijven werken.
Cardio Vasculair Risico Management

Starten met cardio vasculair risico management?

Neem vrijblijvend contact met ons op.