Introductie

wattbikeDe Wattbike is een indoorbike om te testen en te trainen op vermogen. Hij is bedoeld voor wielrenners en sportieve fietser op alle niveaus.Wattbike_alleen1
“I’m a cyclist at my core, but these days my life doesn’t revolve around my bike the way it did when I was 20. I’m a cyclist, but I’m also a husband, father and business owner. I don’t have endless hours to spend building up the massive endurance base that characterizes so many classic trainingsprograms.”

Deze tekst typeert fietsers die ik ken, relatief weinig tijd om te trainen en toch goed willen presteren.

Vanuit dit idee ben ik tot de aanschaf van de Wattbike gekomen en het toepassen van HIT ( high intensity interval training)  trainingsprogramma. Twee Wattbikes gecombineerd met trainingssoftware staan in mijn fysiotherapiepraktijk in Schinnen. Aangezien we trainen net op of boven de lactaatdrempel verrichten we ook lactaatmetingen.

Deze site gaat over de Wattbike (testen en trainen) en geeft informatie over deze unieke indoorbike en over training algemeen en HIT specifiek.

De Wattbike is een ideale trainings- en testtoestel in combinatie met HIT en de “normale” trainingsritten. Duurtrainingen op de weg moeten een vast onderdeel zijn van een trainingsprogramma, Wattbike en HIT zijn alleen een onderdeel van het geheel.

Informatie over de Wattbike, het trainingsprogramma HIT, training en lactaatmeting zal gefaseerd te vinden zijn op deze site.

PS ik adviseer iedereen die op de Wattbike komt trainen om een SMA keuring te ondergaan, deelname test en training op de Wattbike is voor eigen risico